Веган сос барбекю с чили
dm България
11.09.2024 г.
Готово за 20 мин.
224 kcal / порция
Вегетарианско
•
Веганско
•
Сосове & дипове
Съставки
за 4 Порции
Необходими продукти
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
2 с.л. dmBio био слънчогледово олио - студено пресовано, 500 ml
1 с.л. dmBio био фино пасирани домати
350 мл dmBio био доматен сос Арабиата
100 мл вода
2 с.л. dmBio Био вегетариански пастет с червени чушки и чили
½ ч.л. люто чили
2 с.л. dmBio био нерафинирана тръстикова захар
1 с.л. dmBio кокосова захар
1 ч.л. dmBio био горчица - средно пикантна
3 с.л. dmBio био ябълков оцет - естествено мътен
4 с.л. dmBio био кленов сироп клас А
Подготовка
Приготвяне на веган сос барбекю
Стъпка
Обелете и нарежете лука и чесъна.
Стъпка
Загрейте олиото в тенджера и задушете лука и чесъна.
Стъпка
Изсипете вътре доматения сос Арабиата, както и необходимото количество вода и оставете да ври за около 10 мин.
Стъпка
Добавете крема за мазане, лютовото чили, захарта, горчицата, оцета и кленовия сироп и оставете да ври за още 3-5 мин.
Стъпка
Оставете сосът да изстине, след което сервирайте.
Съвет: Излейте веган сосът в буркан. След това го обърнете с капачката надолу и го оставете да изстине. По този начин сосът ще се запази до 14 дни.
Край на списъка


