Главна навигацияНавигация по категорииОсновно съдържание

Веган сос барбекю с чили

dm България

11.09.2024 г.

Готово за 20 мин.

224 kcal / порция

Вегетарианско

Веганско

Сосове & дипове

Съставки

за 4 Порции

Необходими продукти

  • 1 глава червен лук

  • 2 скилидки чесън

  • 2 с.л. dmBio био слънчогледово олио - студено пресовано, 500 ml

  • 1 с.л. dmBio био фино пасирани домати

  • 350 мл dmBio био доматен сос Арабиата

  • 100 мл вода

  • 2 с.л. dmBio Био вегетариански пастет с червени чушки и чили

  • ½ ч.л. люто чили

  • 2 с.л. dmBio био нерафинирана тръстикова захар

  • 1 с.л. dmBio кокосова захар

  • 1 ч.л. dmBio био горчица - средно пикантна

  • 3 с.л. dmBio био ябълков оцет - естествено мътен

  • 4 с.л. dmBio био кленов сироп клас А

Подготовка

Приготвяне на веган сос барбекю

  1. Стъпка

    Обелете и нарежете лука и чесъна.

  2. Стъпка

    Загрейте олиото в тенджера и задушете лука и чесъна.

  3. Стъпка

    Изсипете вътре доматения сос Арабиата, както и необходимото количество вода и оставете да ври за около 10 мин.

  4. Стъпка

    Добавете крема за мазане, лютовото чили, захарта, горчицата, оцета и кленовия сироп и оставете да ври за още 3-5 мин.

  5. Стъпка

    Оставете сосът да изстине, след което сервирайте.

Съвет: Излейте веган сосът в буркан. След това го обърнете с капачката надолу и го оставете да изстине. По този начин сосът ще се запази до 14 дни. 

Край на списъка