Предястие за празнична вечеря: салата от авокадо и нар
Зимна салата от авокадо и нар с пикантна гранола може да е във Вашето меню като предястие. Семената от нар придават не само сладко-кисела нотка в тази рецепта за салата, но и апетитен вид.
dm България
Време за четене 2 мин.
•
2.10.2025 г.
Съставки за две порции салата
Основа
1 авокадо
семена от ½ нар
2 шепи листа спанак
1 портокал
50 g козе крема сирене
Винегрет за салатата
3 с. л. dmBio Зехтин
2 с. л. dmBio Бадемов мус
2 с. л. dmBio Балсамов оцет
1 с. л. dmBio Мед от цветове
сок от един портокал
сол и черен пипер
Гранола
100 g dmBio Елда
сол и черен пипер
½ клонче розмарин
100 ml dmBio Зехтин
1 с. л. dmBio Мед от цветове
сок от един портокал
1-2 с. л. дижонска горчица
100 g dmBio Сусам
50 g dmBio Тиквени семки
50 g dmBio Лешникови ядки
50 g dmBio Слънчогледови семки
½ клонче мащерка
Приготвяне на салатата
- Загрейте фурната до 180 ° C (горе / долу нагряване). За гранолата смесете в купа елда, сусам, тиквени семки, лешници и слънчогледови семки. Добавете листата от мащерка и нарязания розмарин.
- Смесете зехтина, меда, сока от портокала, горчицата, солта и черния пипер в чаша и разбъркайте с гранолата. Разпределете сместа равномерно върху лист за печене и печете във фурната за около 20 минути.
- Междувременно измийте бейби спанака и го оставете да се изсуши. Разрежете нара на две и извадете семената. Филирайте портокала.
- За винегрета смесете зехтин, бадемово масло, балсамов оцет, мед, лимонов сок, сол и черен пипер.
- Подредете в чиния листата спанак, авокадото, семената от нар и портокала. Залейте ги с винегрета. Сложете отгоре козето крема сирене. Оставете гранолата да се охлади малко и прибавете към салатата.
Време за приготвяне: 25 минути
Готово за сервиране след 25 минути
Край на списъка






