Главна навигацияНавигация по категорииОсновно съдържание

Предястие за празнична вечеря: салата от авокадо и нар

Зимна салата от авокадо и нар с пикантна гранола може да е във Вашето меню като предястие. Семената от нар придават не само сладко-кисела нотка в тази рецепта за салата, но и апетитен вид. 

dm България

Време за четене 2 мин.

2.10.2025 г.

Съставки за две порции салата

Основа 

  • 1 авокадо 

  • семена от ½ нар 

  • 2 шепи листа спанак 

  • 1 портокал 

  • 50 g козе крема сирене 

Винегрет за салатата 

  • 3 с. л. dmBio Зехтин 

  • 2 с. л. dmBio Бадемов мус 

  • 2 с. л. dmBio Балсамов оцет 

  • 1 с. л. dmBio Мед от цветове 

  • сок от един портокал 

  • сол и черен пипер 

Гранола 

  • 100 g dmBio Елда 

  • сол и черен пипер 

  • ½ клонче розмарин 

  • 100 ml dmBio Зехтин 

  • 1 с. л. dmBio Мед от цветове 

  • сок от един портокал 

  • 1-2 с. л. дижонска горчица 

  • 100 g dmBio Сусам 

  • 50 g dmBio Тиквени семки 

  • 50 g dmBio Лешникови ядки 

  • 50 g dmBio Слънчогледови семки 

  • ½ клонче мащерка 

Приготвяне на салатата

  1. Загрейте фурната до 180 ° C (горе / долу нагряване). За гранолата смесете в купа елда, сусам, тиквени семки, лешници и слънчогледови семки. Добавете листата от мащерка и нарязания розмарин.
  2. Смесете зехтина, меда, сока от портокала, горчицата, солта и черния пипер в чаша и разбъркайте с гранолата. Разпределете сместа равномерно върху лист за печене и печете във фурната за около 20 минути.
  3. Междувременно измийте бейби спанака и го оставете да се изсуши. Разрежете нара на две и извадете семената. Филирайте портокала.
  4. За винегрета смесете зехтин, бадемово масло, балсамов оцет, мед, лимонов сок, сол и черен пипер.
  5. Подредете в чиния листата спанак, авокадото, семената от нар и портокала. Залейте ги с винегрета. Сложете отгоре козето крема сирене. Оставете гранолата да се охлади малко и прибавете към салатата.

Време за приготвяне: 25 минути 

Готово за сервиране след 25 минути 

    

Край на списъка

Подходящи продуктови категории