dmBio Идея за рецепта: Супа от червено цвекло с джинджифил
Кулинарният блогър Ева Фишер създава рецепти ексклузивно за dm, които се приготвят бързо и лесно и са изключително вкусни. Сред тях е и супата с червено цвекло и джинджифил: микс от сезонни зеленчуци и екзотични съставки като джинджифил, кокос и чили. Чудесна е за уютна зимна вечер у дома.
Продукти за 2 порции:
- 2 глави лук
- 20 g пресен джинджифил
- 300 g червено цвекло
- 1 ябълка от кисел сорт
- 1 щипка чили на прах
- 2 супени лъжици зехтин
- 500 ml dmBio зеленчуков бульон
- 300 ml dmBio кокосово мляко
- 100 мл dmBio сок от червено цвекло
- Сол
- Пипер
За гарнитурата:
- 4 с. л. dmBio кокосово мляко
- 4 ч. л. dmBio кокосов чипс
- Стръкчета чили или кориандър по желание
- dmBio протеинов хляб
Приготвяне
1. Обелете лука, джинджифила и цвеклото. Нарежете лука и джинджифила на ситно, а цвеклото на едро. Съвет: най-добре е да носите ръкавици, когато готвите цвекло, защото този зеленчук оцветява много. Обелете ябълката и я нарежете на четвъртинки, отстранете сърцевината и нарежете на едро.
2. Загрейте зехтина в тенджера и задушете лука с джинджифила, докато стане прозрачен. Добавете цвеклото и ябълката, запържете за кратко в мазнина и добавете зеленчуковия бульон, кокосовото мляко и сока от цвекло. Поръсете с чили на прах, сол и черен пипер и гответе на затворен капак за около 30 мин. до омекване.
3. Запечете кокосовите стърготини в тиган без мазнина.
4. Пюрирайте супата и гарнирайте с кокосово мляко, кокосови стърготини и стръкчета чили по Ваш вкус и сервирайте.
5. Време за приготвяне: 25 мин; готова за сервиране: 55 мин.
Ева Фишер от foodtastic.at
Блогът на Ева принадлежи към най-известните кулинарни блогове в Австрия. Нейните безглутенови рецепти носят енергия и удоволствие. С много креативност и ноу-хау тя предизвиква истински вкусови експлозии от внимателно подбрани храни. Други подобни рецепти можете да откриете в нейните готварски книги.
“За мен готвенето не означава само и единствено хранене или пиене. За мен храната е най-красивото и жизненоважно нещо. Тя ме вдъхновява, тя ме подхранва, топли ме и ме доближава до любимите ми хора. Защото какво може да е по-сближаващо от храната?”
Край на списъка




