Главна навигацияНавигация по категорииОсновно съдържание

dmBio Идея за рецепта: Супа от червено цвекло с джинджифил

dmBio

Кулинарният блогър Ева Фишер създава рецепти ексклузивно за dm, които се приготвят бързо и лесно и са изключително вкусни. Сред тях е и супата с червено цвекло и джинджифил: микс от сезонни зеленчуци и екзотични съставки като джинджифил, кокос и чили. Чудесна е за уютна зимна вечер у дома.

Продукти за 2 порции:

  • 2 глави лук
  • 20 g пресен джинджифил
  • 300 g червено цвекло
  • 1 ябълка от кисел сорт
  • 1 щипка чили на прах
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 500 ml dmBio зеленчуков бульон
  • 300 ml dmBio кокосово мляко
  • 100 мл dmBio сок от червено цвекло
  • Сол
  • Пипер

За гарнитурата:

  • 4 с. л. dmBio кокосово мляко
  • 4 ч. л. dmBio кокосов чипс
  • Стръкчета чили или кориандър по желание
  • dmBio протеинов хляб

Приготвяне

1. Обелете лука, джинджифила и цвеклото. Нарежете лука и джинджифила на ситно, а цвеклото на едро. Съвет: най-добре е да носите ръкавици, когато готвите цвекло, защото този зеленчук оцветява много. Обелете ябълката и я нарежете на четвъртинки, отстранете сърцевината и нарежете на едро.

2. Загрейте зехтина в тенджера и задушете лука с джинджифила, докато стане прозрачен. Добавете цвеклото и ябълката, запържете за кратко в мазнина и добавете зеленчуковия бульон, кокосовото мляко и сока от цвекло. Поръсете с чили на прах, сол и черен пипер и гответе на затворен капак за около 30 мин. до омекване.

3. Запечете кокосовите стърготини в тиган без мазнина.

4. Пюрирайте супата и гарнирайте с кокосово мляко, кокосови стърготини и стръкчета чили по Ваш вкус и сервирайте.

5. Време за приготвяне: 25 мин; готова за сервиране: 55 мин.

Ева Фишер от foodtastic.at

Блогът на Ева принадлежи към най-известните кулинарни блогове в Австрия. Нейните безглутенови рецепти носят енергия и удоволствие. С много креативност и ноу-хау тя предизвиква истински вкусови експлозии от внимателно подбрани храни. Други подобни рецепти можете да откриете в нейните готварски книги.

“За мен готвенето не означава само и единствено хранене или пиене. За мен храната е най-красивото и жизненоважно нещо. Тя ме вдъхновява, тя ме подхранва, топли ме и ме доближава до любимите ми хора. Защото какво може да е по-сближаващо от храната?”

Край на списъка

Подходящи продуктови категории