Главна навигацияНавигация по категорииОсновно съдържание

Пикантна идея за кухнята: билков оцет

Билковите оцети се приготвят бързо и лесно и внасят вкусна промяна в кухнята. В зависимост от това кои билки се използват за овкусяване на оцета, той e подходяща подправка както към салати, така и към кускус, зърнени храни или италианско капрезе - лятната класика, приготвена от домати, моцарела и босилек. Със своя мек и плодов вкус, ябълковият оцет Demeter 750 мл на марката dmBio е идеален за основа на домашен билков оцет.

Пикантна идея за кухнята: билков оцет

Билков оцет с лимонова върбинка

Съставки за билков оцет с лимонова върбинка:

• 1-2 стръка прясна лимонова върбинка

• 2 клонки прясна мащерка

• 3 филийки джинджифил

• 1 бутилка (750 ml) dmBio Ябълков оцет Demeter

Средиземноморски оцет с билки

Съставки за средиземноморски оцет с билки:

• 2 клонки прясна мащерка

• 1 стрък пресен розмарин

• 1 стрък пресен риган

• 1 бутилка (750 ml) dmBio Ябълков оцет Demeter

Приготвяне на билковия оцет:

Изсипете оцета в бутилка, добавете клончетата билки и джинджифила, и я затворете плътно. Оставете така за 2-3 седмици. Ако желаете по-интензивен вкус, след това отново добавете клончета прясна билка или джинджифил. Премахнете билките. Съхранявайте на тъмно място.

Съвет: Съчетава се много добре с ориенталски ястия, салати с кускус или екзотична плодова салата с ягоди и портокали.

Покафенели билки? Няма причина за притеснение!

Когато се накиснат, билките стават кафяви след много кратко време. Това обезцветяване се причинява от оцета и по никакъв начин не влияе на вкуса. Когато разливате билковия оцет, заменете покафенелите билки със свежи, зелени клонки непосредствено преди това.

Подходящи продуктови категории