Чийзкейк в чаша с мус от ябълки и манго
Съставки за 4 порции:
- 50 g Пълнозърнести бисквити
- 25 g Разтопено масло
- 1-2 с.л. dmBio Кленов сироп клас А
- 175 g Прясно сирене
- 100 g Маскарпоне
- 150 g Сметана
- 50 g Пудра захар
- 1 Пакетче ванилова захар
- Настърган лимон
- Сок от лимон
- 360 g dmBio ябълков мус с манго
- Касис или малина за добавка
dm България
Време за четене 1 мин.
•
21.11.2023 г.
- Сложете бисквитите в плик за готвене и ги натрошете с точилка. Смесете в купа разтопеното масло , натрошените бисквити и кленовия сироп.
- Разсипете сместа в четири чаши и леко натъпчете.
- Разбъркайте прясното сирене, маскарпонето, ваниловата захар, лимонените стърготини и сока от лимон докато не се получи хомогенна смес.
- Разбийте с миксера сметаната с пудра захар и изсипете под сместа от сиренето с маскарпонето. Едно след друго изсипете в чашите кремът и мусът от ябълки и манго. Който пожелае може да добави и касис или малини.
Край на списъка







