Рецепта: Домашно приготвени шоколадови лъжички
Тези шоколадови лъжички се приготвят лесно и имат само няколко съставки. Те са перфектният коледен подарък в последната минута за Вашите близки и приятели.

Съставки
Кокосова лъжичка с бял шоколад
- 1 dmBio Бял шоколад с мак
- 1 с. л. dmBio Кокосово масло
- dmBio Кокосов чипс
Нуга лъжичка с орехов крокан
- 1 dmBio Нуга шоколад
- 1 с. л. dmBio Кокосово масло
- 80 гр. dmBio Орехи
- 1 с. л. dmBio Кленов сироп
- ½ ч. л. Канела
Украса и опаковане
- Захарни перли (по желание)
- Льжички (напр. дървени или чаени лъжички)
- Опаковъчен материал (торбички, ленти за подаръци, картички и др.)
Приготвяне
- За кокосовата глазура изсипете кокосовия чипс в тиган и го запечете на умерен огън, докато придобие лек загар.
- Свалете го от котлона и го оставете да изстине.
- Използвайте горещия тиган за ореховия крокан:
- Накълцайте орехите на ситно и ги запечете в тигана за около 5 минути на среден огън, докато започнат да ухаят. Разбърквайте постоянно.
- За ореховия крокан добавете кокосово масло, кленов сироп и канела (внимавайте, може да пръска!) и разбъркайте, докато всички орехи се покрият. Изчакайте още една-две минути, докато орехите се карамелизират.
- Свалете от котлона, изсипете ги в чиния и ги оставете да изстинат. Така двата топинга са вече готови.
- Изсипете белия шоколад и кокосовото масло в тенджера и разтопете на водна баня. Бъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно и придобие консистенция като на крем.
- Изсипете нуга шоколада в друга тенджера и също разтопете на водна баня.
- Потопете лъжичките в шоколада и след това ги поставете върху хартия за печене.
- Евентуално добавете още шоколад. Залейте с топингите.
- Оставете шоколадовите лъжички в хладилника за поне един час.
- Опаковайте ги коледно и добавете към тях ръчно направени картички.
- За да се насладите на чаша топъл шоколад: загрейте 200 ml мляко и потопете шоколадовата лъжичка в него, докато шоколадът се разтопи.
Край на списъка