Главна навигацияНавигация по категорииОсновно съдържание

Рецепта: Домашно приготвени шоколадови лъжички

Тези шоколадови лъжички се приготвят лесно и имат само няколко съставки. Те са перфектният коледен подарък в последната минута за Вашите близки и приятели. 

Rezept Schokoloeffel

Съставки

Кокосова лъжичка с бял шоколад

  • 1 dmBio Бял шоколад с мак
  • 1 с. л. dmBio Кокосово масло
  • dmBio Кокосов чипс

Нуга лъжичка с орехов крокан

  • 1 dmBio Нуга шоколад
  • 1 с. л. dmBio Кокосово масло
  • 80 гр. dmBio Орехи
  • 1 с. л. dmBio Кленов сироп
  • ½ ч. л. Канела

Украса и опаковане

  • Захарни перли (по желание)
  • Льжички (напр. дървени или чаени лъжички)
  • Опаковъчен материал (торбички, ленти за подаръци, картички и др.)
Rezept Schokoloeffel

Приготвяне 

  1. За кокосовата глазура изсипете кокосовия чипс в тиган и го запечете на умерен огън, докато придобие лек загар.
  2. Свалете го от котлона и го оставете да изстине.
  3. Използвайте горещия тиган за ореховия крокан:
  4. Накълцайте орехите на ситно и ги запечете в тигана за около 5 минути на среден огън, докато започнат да ухаят. Разбърквайте постоянно.
  5. За ореховия крокан добавете кокосово масло, кленов сироп и канела (внимавайте, може да пръска!) и разбъркайте, докато всички орехи се покрият. Изчакайте още една-две минути, докато орехите се карамелизират.
  6. Свалете от котлона, изсипете ги в чиния и ги оставете да изстинат. Така двата топинга са вече готови.
  7. Изсипете белия шоколад и кокосовото масло в тенджера и разтопете на водна баня. Бъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно и придобие консистенция като на крем.
  8. Изсипете нуга шоколада в друга тенджера и също разтопете на водна баня.
  9. Потопете лъжичките в шоколада и след това ги поставете върху хартия за печене.
  10. Евентуално добавете още шоколад. Залейте с топингите.
  11. Оставете шоколадовите лъжички в хладилника за поне един час.
  12. Опаковайте ги коледно и добавете към тях ръчно направени картички.
  13. За да се насладите на чаша топъл шоколад: загрейте 200 ml мляко и потопете шоколадовата лъжичка в него, докато шоколадът се разтопи.

Край на списъка

Подходящи продуктови категории