Безглутенови сладки за Коледа!
Търсите лесна и вкусна рецепта за коледни сладки? Какво ще кажете за безглутенови лешниково-какаови топчета? Те са не само лесни за приготвяне, но и с уникален вкус!
dm България
Време за четене 2 мин.
•
13.02.2025 г.
Съставки за 30 топчета
- 70 g dmBio лешници, смлени
- 250 g цели dmBio лешници за основа
- 5 с. л. Оризов сироп
- 3 с. л. dmBio Кокосов сироп
- 6 dmBio Фурми, без костилки
- 5 с. л. dmBio Какао, леко обезмаслено
- 1 щипка dmBio Ванилия на прах
- 5 с. л. Бадемова напитка
- 1 щипка сол
- 2 с. л. dmBio Кокосово масло
- 30 g dmBio цели лешници
Приготвяне
Смелете 70 g лешници с помощта на кухненски робот и ги поръсете равномерно върху чиния. Смелете на ситно още 250 г лешници. Добавете оризов и кокосов сироп, фурми, какао, ванилия на прах, бадемова напитка, сол и кокосово масло, след което разбъркайте всичко до получаване на хомогенна смес.
Най-добре оставете сместа да престои 1-2 часа в хладилника (така по-лесно ще оформите топчетата). По-нетърпеливите от Вас могат да оформят топчетата си веднага. Използвайте цял лешник за основа на всяко топче и го увийте с готовото тесто.
Оваляйте топчетата в смлените лешници и ги сервирайте.
Съвет: Съхранявайте топчетата в хладилника – така ще са годни за консумация поне една седмица.
Край на списъка



