Главна навигацияНавигация по категорииОсновно съдържание

Безглутенови сладки за Коледа! 

Търсите лесна и вкусна рецепта за коледни сладки? Какво ще кажете за безглутенови лешниково-какаови топчета? Те са не само лесни за приготвяне, но и с уникален вкус! 

dm България

Време за четене 2 мин.

13.02.2025 г.

Безглутенови сладки за Коледа!

Съставки за 30 топчета 

  • 70 g dmBio лешници, смлени 
  • 250 g цели dmBio лешници за основа 
  • 5 с. л. Оризов сироп 
  • 3 с. л. dmBio Кокосов сироп 
  • 6 dmBio Фурми, без костилки 
  • 5 с. л. dmBio Какао, леко обезмаслено 
  • 1 щипка dmBio Ванилия на прах 
  • 5 с. л. Бадемова напитка 
  • 1 щипка сол 
  • 2 с. л. dmBio Кокосово масло 
  • 30 g dmBio цели лешници 

Приготвяне  

  1. Смелете 70 g лешници с помощта на кухненски робот и ги поръсете равномерно върху чиния.  Смелете на ситно още 250 г лешници. Добавете оризов и кокосов сироп, фурми, какао, ванилия на прах, бадемова напитка, сол и кокосово масло, след което разбъркайте всичко до получаване на хомогенна смес.  

  2. Най-добре оставете сместа да престои 1-2 часа в хладилника (така по-лесно ще оформите топчетата). По-нетърпеливите от Вас могат да оформят топчетата си веднага. Използвайте цял лешник за основа на всяко топче и го увийте с готовото тесто.  

  3. Оваляйте топчетата в смлените лешници и ги сервирайте.  

Съвет: Съхранявайте топчетата в хладилника – така ще са годни за консумация поне една седмица. 

Край на списъка

Подходящи продуктови категории