Главна навигацияНавигация по категорииОсновно съдържание
коледен безалкохолен пунш

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Класически коледен безалкохолен пунш

Аромат на Канела, карамфил и портокал: Пуншът и греяното вино разнасят коледно настроение в студеното време – един безалкохолен вкус за цялото семейство.

Необходими съставки:

  • 500 ml dmBio портокалов сок
  • 500 ml dmBio гроздов сок 
  • 100 ml dmBio сок от нар
  • 1 био портокал
  • 2 пръчици канела
  • карамфил
  • чай от звезден анасон
  • 1-2 с. л. dmBio мед

Начин на приготвяне:

Обелете портокала, така че да имате осем отделни резенчета (почистени от кожата). В съд смесете портокаловите парченца с различните видове сок и канелените пръчици и ги изчакайте да заврят. След това прибавете карамфила и оставете за още 15 минути. Прецедете и безалкохолният пунш е готов.

Съвет: Можете да украсите пунша с тънко резенче портокал.

Знаехте ли, че?

Гроздовият сок произлиза от региона на днешен Иран, Армения и Северна Индия. Името му идва от латинското „granum“, т.е. „костилка“, „семе“, поради наличието на много семена в сърцевината на гроздовите зърна. В миналото плодовете са използвани за различни здравословни проблеми – например стомашни разстройства. Поради тази причина гроздето е символ на живот и плодородие.

Толкова вкусни са dmBio соковете

Натурален вкус, никакви примеси, устойчиво производство – на това залагат хранителните продукти с марка dmBio. Продуктите идват от сертифицирано биологично земеделие и се отличават с най-високо качество. Соковете dmBio се преработват само толкова, колкото е необходимо, за да се запази наситеният плодов вкус.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Плодов ябълков пунш с канела

Със своите коледни подправки ябълковият пунш има свойството да омагьосва. Безалкохолната напитка с аромат на канела е перфектна за цялото семейство - вдъхновява малки и големи.

Необходими продукти:

  • 600 ml dmBio ябълков сок
  • 400 ml вода
  • сок от 1 портокал
  • сок от 1 лимон
  • 80 g ябълка
  • 1 чаша dmBio черен чай
  • 1 пръчица канела
  • 1 звезден анасон
  • 2 с. л. пчелен мед
  • 1 пакетче бурбонска ванилова захар
  • 50 g небет-шекер

Начин на приготвяне:

Смесете ябълковият сок с прясно изцедените сокове от портокал и лимон и оставете да заври. Междувременно нарежете ябълката на кубчета. Махнете течността от котлона и прибавете подправките и ябълката. Оставете така смесените съставки в рамките на половин час. Подсладете пунша с меда и ваниловата захар. Прецедете преди да сервирате.

Знаехте ли, че?

Канелата се добива от изсушени кори на различни канелени дървета и е една от най-древните подправки. Египтяните са го използвали както при процеса на балсамиране или като подправка, така и за пушене. Канелата може да бъде намерена под формата на кафяв прах, на пръчици или като цветчета. Ароматът идва от намиращото се в дървото канелено масло.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Безалкохолно греяно вино

За постигане на пълна наслада от греяното вино не е нужен алкохол: Базираният на основата на чай и сок безалкохолен вариант е не просто вкусен, но също така разнася коледен аромат в цялата къща.

Необходими продукти:

  • 1 лимон 
  • 3 портокала (един, от които необелен)
  • 750 ml dmBio чай от горски плодове
  • 750 ml dmBio сок от касис
  • 200 ml dmBio сок от червена боровинка
  • 1 пръчица канела
  • 5 пръчици карамфил
  • 2 с.л. dmBio горски мед

Начин на приготвяне:

Измийте небеления лимон и портокал и нарежете кората на цитрусите на тънки парчета. Горчивата бяла кожа не трябва да се отстранява. Изцедете сока от всички плодове. Накрая смесете прясно приготвения чай с останалите съставки, изчакайте да заври и оставете за 15 минути. Греяното вино може да бъде прецедено и сервирано веднага. 

Знаехте ли, че…

Червената боровинката идва от Северна Америка и е считана от местните индиански племена за свещена. Заедно с антиоксидантите малките кисели плодчета съдържат и много витамин B и С.  Цветчетата им образуват форма, която европейските преселници в Америка оприличават на човка на жерав. Поради тази причина и наименованието на плодовете на немски е “Kranbeere“ – от „Kranichschnabel” – жерав.
 

Край на списъка

Подходящи продуктови категории