Замразен малинов йогурт с парченца шоколадови брецели

dm България
17.09.2025 г.

Готово за 4 ч. 10 мин.
Подготовка: 10 мин.
•
Готвене/печене: 4 ч.
337 kcal / порция
Веганско
•
Вегетарианско
•
Десерт
•
Сладолед
Съставки
за 4 Порции (4 купички замразен йогурт)
За замразения йогурт
25 g сушени малини
480 g dmBio био натурален овесен йогурт, 160 g
80 g dmBio био сироп от агаве
3 с.л. dmBio био сурова тръстикова захар
За парченцата шоколадови брецели
90 g шоколадови брецели
Подготовка
На замразения йогурт
Смелете малините
Смелете сушените малини на фин прах.
Смесете съставките
В купа смесете добре йогурта, сиропа от агаве и тръстиковата захар. След това прибавете и малиновата смес, като разбърквате до пълното ѝ поемане.
Замразете
Изсипете сместа в плосък съд и я поставете във фризера за около 4 часа. През това време разбърквайте няколко пъти. Замразеният йогурт е готов, когато достигне желаната кремообразна плътност.
На парченцата шоколадови брецели
Натрошете брецелите
Натрошете шоколадовите брецели на едро.
Сервирайте
Оформете замразения йогурт на топки и го поднесете, поръсен с парченцата шоколадови брецели. Съвет: Ако не можете да намерите шоколадови брецели, можете просто да използвате dmBio био мини брецели от спелта без поръсена сол, 125 g, които да залеете с разтопен dmBio био фин натурален шоколад със 70% какао, 100 g.