Главна навигацияНавигация по категорииОсновно съдържание

Приготвяне на смес от подправки за коледни меденки

Lebkuchengewürz selber machen

От какво се състои сместа от подправки за коледни меденки?

  • канела
  • звезден анасон или анасон
  • джинджифил
  • кардамон
  • кориандър
  • карамфил
  • бахар
  • индийско орехче
  • джинджифил

Каква е ролята на канелата?

Смесете сами подправката за коледни меденки: инструкции

  • 35 г канела
  • 8 г карамфил
  • 8 г индийско орехче
  • 8 г кардамон
  • 4 г бахар
  • 4 г анасон/звезден анасон
  • 4 г кориандър
  • 2 г джинджифил

Как да си направите сами подправка за коледни меденки?

  1. Претеглете желаните съставки.
  2. Счукайте едро пръчките канела и звездовидния анасон в хаванче. Забележка: При звездовидния анасон се използват не само семената, но и "шипките".
  3. Смесете всички съставки.
  4. След това смелете всичко или количеството, което е необходимо, на прах (вж. по-долу).
  5. Прехвърлете в буркан с винтова капачка и съхранявайте на хладно и тъмно място.

Какво количество е необходимо?

Как да използваме сместа от подправки за коледни меденки?

  • Десерти: Млякото с ориз, грисът, сладоледът или пудингът могат да бъдат усъвършенствани с домашна подправка за коледни меденки.
  • Ябълки: Ябълковото пюре или печените ябълки се превръщат в специално лакомство с подправките.
  • Напитки: Горещите напитки като чай, пунш или греяно вино получават топла зимна нотка с подправката за коледни меденки. Също така вкусно: ликьор с подправка за коледни меденки.
  • Намазки: Желетата и конфитюрите придобиват специален вкус със сместа от подправки.
  • Обилни ястия: Домашната подправка за коледни меденки е изненадваща и вкусна в червено зеле, сос и върху печено месо.

Смес от подправки за коледни меденки - какъв е срокът на годност?

Направете си сами универсална подправка за коледни меденки

Често задавани въпроси

Има ли канела в коледните меденки?

Здравословна ли е подправката за коледни меденки?

Колко калории има подправката за коледни меденки?

Край на списъка

Подходящи продуктови категории