Какао и горещ шоколад
Какао и течен шоколад
Без значение дали става дума за малка или голяма - горещата чаша какао или сладкия течен шоколад се пият с удоволствие от много хора. В онлайн магазина на dm ще откриете чудесен избор от висококачествено какао на прах и вкусни шоколадови напитки.
Суперхраната, наречена какао
Още преди 5000 години в Централна Америка маите и ацтеките са се наслаждавали на вкусната напитка. Първоначално тя не е била подсладявана и е била приготвяна само с вода. Днес има различни сортове, които варират от тръпчив и леко горчив до сладък вкус. Независимо дали класическо какао или с добавена гуарана – топлата напитка е превъзходна алтернатива на чая и кафето. Но какаото може да предложи повече от просто добър вкус – сладката напитка носи и ползи за здравето. Самото какао дори се счита за истинска суперхрана:
- От една страна, какаовите зърна съдържат активната съставка теобромин, който може да подобри настроението Ви чрез освобождаване на допамина в организма.
- От друга страна, какаото съдържа вещества, които могат да спомогнат за предотвратяване на някои заболявания. Сред веществата са магнезият и калцият. Тези минерали са важни източници на енергия за нашето тяло и високото съдържание на двете вещества може да стимулира изграждането на мускулите и костите.
- Освен това какаовите зърна съдържат жизненоважни антиоксиданти, които могат да предпазят нашите клетки от увреждане и преждевременно стареене.
- В допълнение те могат да помогнат за понижаване на нивата на холестерола и за защита срещу калциране на артериите.
Според желанието и настроението
Горещото какао и горещия шоколад могат да бъдат приготвени с вода, мляко или растителни напитки. Към топлата напитка често се добавя бита сметана, а захарта или сиропът осигуряват желаната сладост. Подправки като ванилия, канела или дори чили също могат да постигнат вълшебен резултат. Накратко: възможностите за приготвяне са най-различни, но всички те имат отличен вкус. Какаото и течният шоколад се различават по вкус и консистенция. Въпреки че и двете напитки се основават на какаото, то се обработва по различен начин. Така например какаовите зърна първо се пекат и смилат. След това получената гъста консистенция може да се обработи под формата на шоколад или да се пресова в какао на прах. По този начин горещият шоколад съдържа разтопен шоколад и в сравнение с какаото, той е много по-гъст и сладък.
Независимо дали какао или течен шоколад – открийте сега в онлайн магазина на dm любимата си напитка, резултат от устойчиво производство и с биологично качество!