Без глутен - без ограничения
Глутеновата непоносимост не винаги означава отказ от любимите ви храни. Асортиментът на dm предлага множество варианти на продукти без глутен.
dm България
Време за четене 2 мин.
•
7.03.2024 г.
Какво представлява глутенът?
Глутенът е протеин, който се съдържа в повечето житни култури като пшеница, ръж, ечемик и др. Поради свойството си да слепва, сгъстява и желира обаче може да се открие и в различни преработени продукти и готови храни.
Защо да се храним без глутен?
Хората, страдащи от цьолиакия – заболяване, характеризиращо се с непоносимост към глутен, задължително трябва да го елиминират от диетата си. Консумацията на глутен може да доведе до хронично възпаление на лигавицата на тънките черва. Облекчение носи продължителното следване на подходяща диета.
Безглутенови алтернативи от dmBio
Със специалната линия продукти без глутен на dmBio не е нужно да се отказвате от всички свои любими храни:
Шоколадовото мюсли на dmBio е перфектно начало на деня. Насладете се на комбинацията от фини овесени ядки, хрупкав корнфлейкс и сладък тъмен шоколад. Освен това мюслито е подходящо и за вегани.
Основното хранене също може да бъде приготвено изцяло без глутен. Като алтернативен вариант на стандартната паста dmBio предлага безглутенови фусили, направени изцяло от ориз и царевица. Фино смленият царевичен грис е страхотен вариант както за основно ястие, така и като гарнитура. Кюфтенца, салати, десерти – просото, предлагано от dmBio, е подходящ продукт за тяхното приготвяне.
Любителите на сладкиши, хрупкав хляб и пресни кексове могат да намерят подходящи заместители на бялото брашно от dmBio – брашно от елда или от безглутенови овесени ядки са страхотен вариант. dmBio предлага и полуготови смеси за печене – безглутенов хляб или шоколадови кексчета.
Голямо разнообразние от безглутенови продукти
Дали ще са продукти за готвене като безглутенови брашна, или вкусни и здравословни снаксове - в онлайн магазина на dm ще намерите всичко необходимо за живот без глутен.
Край на списъка


