Главна навигацияНавигация по категорииОсновно съдържание

Веган хлебни бонбони

dm България

17.04.2025 г.

Готово за 50 мин.

Подготовка: 20 мин.

Готвене/печене: 30 мин.

518 kcal / порция

Веганско

Съставки

за 4 Порции (за 4-6 човека)

за веган хлебни бонбони

  • 3 големи пащърнака

  • 2 с.л. dmBio Био масло за пържене на висока температура

  • сол

  • 6 сушени домата

  • 1 чаша dmBio Био крем от кашу за мазане

  • 1 ч.л. dmBio Смес от билки и подправки по италианска рецепта

  • 1 ч.л. dmBio Био нелютиво къри

  • 1 шепа зелена салата

  • 1 пакет овесен хляб

  • Допълнително: готварски конец

Подготовка

на веган хлебни бонбони

  1. Стъпка

    Обелете пащърнака и го нарежете по дължина на тънки филийки. Загрейте маслото за пържене на висока температура в тиган и леко запържете филийките пащърнак, като ги посолите. Оставете пащърнака да изстине в чиния.

  2. Стъпка

    Оставете сушените домати да се отцедят върху кухненска хартия, след това ги нарежете на ситно. Смесете веган крема от кашу със сушените домати, италианските подправки и кърито и ги разбъркайте.

  3. Стъпка

    Почистете, измийте и подсушете зелената салата. Нарежете филийките овесен хляб на три части. Намажете половината от филийките с крема от кашу и покрийте със зелена салата. Покрийте с останалите филийки хляб. Увийте лентите пащърнак около хлебните бонбони и фиксирайте с помощта на готварски конец.

Подходящи продуктови категории