Веган хлебни бонбони
dm България
17.04.2025 г.
Готово за 50 мин.
Подготовка: 20 мин.
•
Готвене/печене: 30 мин.
518 kcal / порция
Веганско
Съставки
за 4 Порции (за 4-6 човека)
за веган хлебни бонбони
3 големи пащърнака
2 с.л. dmBio Био масло за пържене на висока температура
сол
6 сушени домата
1 чаша dmBio Био крем от кашу за мазане
1 ч.л. dmBio Смес от билки и подправки по италианска рецепта
1 ч.л. dmBio Био нелютиво къри
1 шепа зелена салата
1 пакет овесен хляб
Допълнително: готварски конец
Подготовка
на веган хлебни бонбони
Стъпка
Обелете пащърнака и го нарежете по дължина на тънки филийки. Загрейте маслото за пържене на висока температура в тиган и леко запържете филийките пащърнак, като ги посолите. Оставете пащърнака да изстине в чиния.
Стъпка
Оставете сушените домати да се отцедят върху кухненска хартия, след това ги нарежете на ситно. Смесете веган крема от кашу със сушените домати, италианските подправки и кърито и ги разбъркайте.
Стъпка
Почистете, измийте и подсушете зелената салата. Нарежете филийките овесен хляб на три части. Намажете половината от филийките с крема от кашу и покрийте със зелена салата. Покрийте с останалите филийки хляб. Увийте лентите пащърнак около хлебните бонбони и фиксирайте с помощта на готварски конец.