Сочни палачинки с вкус на морковена торта: великденска рецепта
Тази класическа закуска е особено вкусна в тази нова интерпретация на рецептата. Лесна е за приготвяне и готова за сервиране на великденската трапеза само за няколко минути.

Великденският заек е отново тук! В допълнение към задължителните великденски яйца, шоколадови зайчета и други лакомства, това време от годината е по-специално и за любителите на сладкото, тъй като идва краят на Великденския пост и въздържанието. Най-после ще можете да се насладите на каквото сърцето Ви си пожелае. Омръзна ли Ви от класическата морковена торта? Тогава пробвайте една нова нейна разновидност - под формата на сочни палачинки, на които Вие и Вашите близки можете да се насладите във великденската сутрин.
Ето кои продукти са необходими:
- 130 g ябълково пюре
- 2 яйца
- 70 ml мляко по избор (краве или растително)
- 2 щипки Бурбонска ванилия на прах
- 2 пълни супени лъжици кленов сироп за сместа и още малко за гарниране
- 80 g овесени ядки
- 50 g бадемово брашно
- 2 ч. л. бакпулвер
- 1 ч. л. канела на прах
- 1 щипка сол
- 1 шепа настъргани моркови
- 20 g натрошени орехи
- 3 с. л. стафиди (по желание)
- малко кокосово масло за печенето
Край на списъка
Стъпка 1
Сложете всички съставки в блендер, с изключение на морковите, и пасирайте сместа за около 30 секунди, до получаване на хомогенна и гладка смес. След това добавете морковите и орехите, както и стафидите (по желание).
Стъпка 2
Загрейте малко кокосово масло в тиган, сложете 2-3 с. л. от сместа за палачинки и печете. След около 1-2 минути можете да обърнете палачинката. Палачинките са най-вкусни, когато са сервирани горещи и гарнирани с кленов сироп и щипка канела.