Мюсли и гранола
Мюсли и гранола за здравословен старт на деня
Обичате на закуска да се наслаждавате на мюсли или зърнена закуска? Тогава сте на правилното място! За разнообразна закуска в онлайн магазина на dm Ви предлагаме много различни видове мюсли, зърнени храни и гранола, приготвени с биологични съставки. В допълнение към основните съставки като овесена каша, корнфлейкс, лимец, пшеница или амарант, ще намерите и готови мюсли с плодове или ядки и каша за закуска. Независимо дали искате да съставите сами свое мюсли от овесена каша, спелта и други и да му се насладите с пресни плодове и ядки или предпочитате готово мюсли – тук ще намерите всичко. За ценителите в онлайн магазина на dm има и печено хрупкаво мюсли, а за допълване на Вашето мюсли в dm ще намерите и много видове сушени плодове и ядки. Ако страдате от непоносимост към глутен, Ви предлагаме и безглутенови мюсли продукти.
Мюсли – захарен капан?
Въпреки че мюслито е здравословен вариант за закуска поради съдържащите се в него баластни и хранителни вещества, за съжаление в промишлено произведените готови миксове съдържанието на захар може да бъде много високо. Поради това е препоръчително да заложите на биологични продукти, а също и преди покупка да четете съставките. Особено здравословно е обаче сами да съставите своето мюсли, например със селекция от зърнени люспи, пресни или сушени плодове и ядки.
Какво е всъщност гранолата?
Гранолата не е ли същото като мюслито? Поне на пръв поглед изглежда така. Гранолата обаче се различава с това, че е комбинация от мюсли с ядки и сушени плодове, стафиди и др., като съдържащото се мюсли се подслажда с кленов сироп или мед и се пече във фурната. Можете и сами да си приготвите гранола и да комбинирате голямо разнообразие от съставки по свой вкус.
Защо овесената каша не е класическата зърнена закуска?
Мюсли и овесена каша се различават по това, че зърнените люспи в мюслито само се накисват в мляко, вода или друга течност, докато при приготвянето на овесена каша тя се сварява. С това мюслито е суровата алтернатива на овесената каша, но и двете се състоят от зърнени храни – което не означава нищо друго освен зърнени люспи или зърнени закуски. Кашата за закуска обикновено се залива с два пъти повече количество течност и се оставя за няколко минути да набъбне. Правилното количество течност е въпрос на вкус и зависи от това дали искате да получите по-гъста или по-течна каша.