dm България
Време за четене 2 мин.
•
27.11.2023 г.
Джинджифилът – топлина отвътре
Лютите съставки на джинджифила загряват организма отвътре. Джинджифилът произлиза от тропиците и субтропиците. В употреба влиза предимно коренът на растението – било то суров, като подправка или под формата на сок. Джинджифилът е познат със своя аромат и остър кисело-лютив вкус.
Джинджерол – активната съставка на джинджифила
Характерният вкус на джинджифила се дължи предимно на джинджерола, който е основната негова съставка. Консумацията на джинджифил осигурява приятно загряване на тялото, което от своя страна подобрява кръвообращението. Освен това джинджифилът съдържа витамин С, магнезий, калций, калий, натрий, фосфор и желязо. Именно поради богатото му съдържание на ценни вещества на джинджифила се приписват както антибактериални, така и противовъзпалителни свойства. Той въздейства благоприятно на обмяната на веществата и храносмилането. В традиционната китайска медицина джинджифилът се използва като противогрипно средство или при първи симптоми на настинка.
dmBio продукти с джинджифил
- Сокът от джинджифил на dmBio съдържа 97% джинджидил. Добавен към смутита, чайове, супи или азиатски ястия, наситеният му вкус вкус придава закачлива нотка.
- Зеленият чай на dmBio с джинджифил и лимон е прекрасен за всеки сезон. Чаените листа не са претърпели ферментация, поради което имат по-тръпчив вкус, който се подобрява от по-силните вкусове на лимона и джинджифила.
- Захаросаните джинджифилови кубчета dmBio са страхотна добавка към сладкиши, десерти и конфитюри или пък като дребно междинно хранене.
Продуктите с марка dmBio произлизат от сертифицирано биологично производство с доказано качество.
Край на списъка
