Панирана фета със сусамова коричка

dm България
22.11.2023 г.

Съставки
Панирана фета
400 г фета
50 г брашно
2 яйца
100 г светли сусамови семена
Сусамово масло
За червеното зеле
400 г червено зеле
2 глави лук
1 ябълка
100 мл ябълков сок
1 дафинов лист
сол, черен пипер
За зеления топинг
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка босилек
1 шепа копър
1 скилидка чесън
3 супени лъжици зехтин
сол, черен пипер
лимонов сок
Подготовка
За червеното зеле
Стъпка
Почистете червеното зеле, нарежете го на фини ленти или го настържете и го посолете. Обелете и нарежете лука на ситни кубчета. Измийте ябълката и също я нарежете на малки кубчета.
Стъпка
Загрейте олиото в тиган, задушете лука, докато стане прозрачен, и добавете лентите червено зеле. След около 5 минути добавете ябълковия сок и дафиновия лист и оставете да къкри поне половин час.
Стъпка
След това добавете кубчетата ябълки и оставете да къкри още 45-60 минути, докато червеното зеле омекне. Подправете на вкус със сол и черен пипер.
За топинга
Стъпка
Измийте магданоза, босилека и копъра, изтръскайте ги и ги нарежете на ситно.
Стъпка
Обелете и нарежете на ситно чесъна и го смесете с билките, зехтина и лимоновия сок.
Стъпка
Подправете на вкус със сол и черен пипер.
За фетата
Стъпка
Отцедете добре фетата и я нарежете на еднакви по големина триъгълници.
Стъпка
Пригответе три дълбоки чинии, всяка от които покрийте с брашно, разбито и подсолено яйце и сусам. Оваляйте триъгълниците фета първо в брашното, след това в разбитото яйце и накрая в сусама.
Стъпка
Загрейте сусамовото олио в тиган и запържете триъгълниците за около 5 минути от двете страни.
Стъпка
Подредете червеното зеле в чинии, отгоре наредете триъгълниците фета и украсете с една или две супени лъжици от зеления топинг.
Край на списъка

