Главна навигацияНавигация по категорииОсновно съдържание

Панирана фета със сусамова коричка

dm-drogeriemarkt

dm България

22.11.2023 г.

панирана фета за коледно меню

Съставки

Панирана фета

  • 400 г фета

  • 50 г брашно

  • 2 яйца

  • 100 г светли сусамови семена

  • Сусамово масло

За червеното зеле

  • 400 г червено зеле

  • 2 глави лук

  • 1 ябълка

  • 100 мл ябълков сок

  • 1 дафинов лист

  • сол, черен пипер

За зеления топинг

  • 1/2 връзка магданоз

  • 1/2 връзка босилек

  • 1 шепа копър

  • 1 скилидка чесън

  • 3 супени лъжици зехтин

  • сол, черен пипер

  • лимонов сок

Подготовка

За червеното зеле

  1. Стъпка

    Почистете червеното зеле, нарежете го на фини ленти или го настържете и го посолете. Обелете и нарежете лука на ситни кубчета. Измийте ябълката и също я нарежете на малки кубчета.

  2. Стъпка

    Загрейте олиото в тиган, задушете лука, докато стане прозрачен, и добавете лентите червено зеле. След около 5 минути добавете ябълковия сок и дафиновия лист и оставете да къкри поне половин час.

  3. Стъпка

    След това добавете кубчетата ябълки и оставете да къкри още 45-60 минути, докато червеното зеле омекне. Подправете на вкус със сол и черен пипер.

За топинга

  1. Стъпка

    Измийте магданоза, босилека и копъра, изтръскайте ги и ги нарежете на ситно.

  2. Стъпка

    Обелете и нарежете на ситно чесъна и го смесете с билките, зехтина и лимоновия сок.

  3. Стъпка

    Подправете на вкус със сол и черен пипер.

За фетата

  1. Стъпка

    Отцедете добре фетата и я нарежете на еднакви по големина триъгълници.

  2. Стъпка

    Пригответе три дълбоки чинии, всяка от които покрийте с брашно, разбито и подсолено яйце и сусам. Оваляйте триъгълниците фета първо в брашното, след това в разбитото яйце и накрая в сусама.

  3. Стъпка

    Загрейте сусамовото олио в тиган и запържете триъгълниците за около 5 минути от двете страни.

  4. Стъпка

    Подредете червеното зеле в чинии, отгоре наредете триъгълниците фета и украсете с една или две супени лъжици от зеления топинг.

Край на списъка

Подходящи продуктови категории