Брашно и грис
Брашно и грис за готвене и печене
Като основни продукти за готвене и печене в онлайн магазина на dm Ви предлагаме голям избор от брашно и грис. Има различни видове брашно. Седемте основни вида включват:
- Пшенично брашно
- Ръжено брашно
- Овесено брашно
- Оризово брашно
- Царевично брашно
- Брашно от просо
Спелтата, еднозърнестият лимец и емерът се считат за подвидове на пшеницата.
Популярни видове грис и брашно
Истинска класика в кухнята е ръженото брашно. Пълнозърнестото брашно се отглежда биологично и е подходящо за печене на хляб, солени или сладки печива. Друго задължително брашно за печене, което трябва да имате в кухнята, е пшеничното брашно. Предлагат се различни типове на това фино брашно, като например тип 450 или 550. Цифрите разкриват съдържанието на минерали в брашното, като например количеството магнезий, калий, витамини от В-групата и протеин, съдържащи се в 100 g.
Ако търсите грис за приготвяне на десертите, вкусни супи, суфлета и каша, то висококачественият грис от спелта, който е нежно смлян и пресят, е най-добрият избор. Чудесна алтернатива на гриса от спелта е царевичният грис (полента). Полентата е наслада за небцето и е богата на минерали. Грисът е идеален като гарнитура към различни ястия или като добавка в сладкиши или тарт.
Кускус и други алтернативни гарнитури
Омръзна ли Ви от пастата и картофите? Търсите алтернатива за гарнитура, суфлета и много други? Предлагаме Ви много различни зърнени храни като
- Кускус
- Булгур
- Перлен ечемик
- Амарант
- Златно просо
- Царевичен грис
Тези "алтернативи на зърнените култури" стават все по-популярни през последните години – изпробвайте ги и опознайте различните вкусови нотки! Те могат да се използват по най-различни начини не само като гарнитура, но и в суфлета и супи. Например можете да приготвите вкусни салати с кускус или булгур или десерти с амарант и златно просо. Много от продуктите са и също резултат от биологично производство и начинът на приготвянето им е описан подробно върху опаковката.
Непоносимост към храни? Няма проблеми!
В случай на непоносимост към пшеница, можете да преминете към алтернативи като перлен ечемик, спелта или амарант, а и царевичният грис също е подходящ за някои ястия. В случай на непоносимост към глутен има специални продукти без глутен, както при брашното и гриса, така и при готовите продукти като хляб. В онлайн магазина на dm ще намерите безглутенови и веган брашно и грис за готвене и печене. Пълноценната брашнена смес е съставена от царевица, ориз, елда и просо, които са резултат от контролирано биологично отглеждане. Друга прекрасна алтернатива е и банановото био брашно, което не само има приятен сладък вкус, но е и богато на калий. Брашното се получава от зелени банани за готвене и може да се ползва като свързващо средство.
На опаковките на много продукти от брашно в онлайн магазина на dm можете да намерите също и страхотни предложения за рецепти – приготвянето на вкусни и безглутенови ястия и печива никога не е било толкова лесно!
Био брашно от онлайн магазина на dm
Независимо дали търсите пшеничен грис или брашно от спелта, за приготвяне на тесто за хляб и други тестени изделия или просто за каши или пудинги – в dm ще откриете различни видове грис и брашно. За хората, внимаващи за своето хранене, предлагаме и пълнозърнести продукти като пълнозърнесто пшенично или ръжено брашно, които са направени от цели зърна и са особено питателни. Предлагаме и голям избор от био продукти, например от dmBio.
За печенето Ви липсват мая, захар или екстри като кокосови люспи? За да допълним Вашите идеи за печене, предлагаме много продукти за печива като ядки и сушени плодове. В онлайн магазина на dm ще намерите и готови миксове за печене, които ще Ви спестят време и усилия.