Тахани и шоколадови кремове
Веган кремове от ядки и шоколад с био качество
За много хора кремовете за мазане от шоколад, лешници и орехов нуга крем са част от сутрешната закуска. При приготвяне на печива тези кремове също често се използват. На все по-голяма популярност се радват ядковите мусове, като например от бадеми и кашу, както и орехи или сусам (тахан), които имат разнообразни приложения. В онлайн магазина на dm ще намерите веган кремове за мазане с био качество без добавки.
Ядки вместо сирене: веган рецепти с ядков мус
Бадемов мус, мус от кашу и други подобни имат чудесен вкус не само върху филийка хляб, като пълнеж или топинг, но благодарение на своя ядков аромат са подходящи и за приготвяне на веган ястия. За да приготвите кремообразни веган сосове можете да заместите сиренето и сметаната например много лесно с мус от кашу или бадеми. За тази цел използвайте 1 ½ супена лъжица крем за мазане по Ваш избор, а останалото пригответе по обичайния начин. С муса от ядки можете също така да приготвите и веган пица.
Ето как става:
- Смесете крем от кашу или мус от бадем с вода, лимонов сок и индийско орехче.
- По желание добавете сол и черен пипер.
- След това разнесете крема върху тестото за пица, върху което сте добавили преди това доматен сос.
- Можете да добавите към пицата любимите си храни.
- Оставете тестото да се пече във фурната за около 15-20 мин.
Ето колко е полезен ядковият мус
Ако решите да пробвате био ядков мус, например от dmBio, ще разполагате с висококачествен хранителен продукт. Кремовете не само са богати на здравословни мазнини, но благодарение на високото си съдържание на протеин представляват и ценен източник на хранителни вещества. В рецептите с високо съдържание на протеин често се използва мус от кашу, тъй като той има по-високо съдържание на белтъци дори и от муса от орехи и бадеми. Той е също толкова засищащ, колкото и другите мусове, съдържа сравнително малко мазнини и е много подходящ за подпомагане на изграждането на мускули при спортуващите.
Бързи десерти с крем от ядки и шоколад
С крема от лешници, орехов нуга крем и други подобни можете да приготвите бързи сладки десерти. Предлагаме Ви две идеи:
- Нуга десерт в чаша: смесете 350 g орехов нуга крем със 180 g сметана и 200 g прясно сирене, изсипете сместа в чаши, декорирайте с лешници и топъл шоколад.
- Бонбони с пълнеж от лешников мус: смесете разтопен шоколад с мус от лешници. Ако искате, можете да добавите и захар. Оставете сместа да изстине и след като се втвърди, добавете по един лешник във всяка порция и оформете топчета. Потопете топчетата в шоколада и ги оставете отново да изстинат.
Искате да усъвършенствате своите рецепти и да се насладите на вкусни кремове за мазане? Открийте още сега кремовете от шоколад, нуга и различните видове мус от ядки с био качество в онлайн магазина на dm.