Цитат

Manfred Kühner

„Дисциплина и смирение, упорство в усилията и скромност в очакванията - това са основните принципи, които ни ръководят.” 

  

Манфред Кюнер, Заместник-председател на управителния съвет на dm  

Приемаме предизвикателствата

Международен успех 

dm принадлежи към най-големите вериги дрогерии в Централна и Източна Европа. Първият филиал е отворен през 1976г. в град Линц. Централата на концерна се намира в Залцбург, Австрия. Днес концернът dm е представен в 12 страни, има над 3300 филиала и над 56 500 служители. През 2017г. се очаква марката dm да стъпи на нов пазар в Италия.

Икономически успешни 

За финансовата 2016/2017 година оборотът на dm концерна, включително и на dm Германия, възлиза на 10.26 млрд. евро. 

dm в България 

dm открива своя първи магазин в България през януари 2009г. в гр. Видин. Към днешна дата на територията на страната компанията има 74 работещи магазина в 25 града. 30 от тях са разположени на територията на гр. София. dm България осигурява работни места на над 500 служители, разпределени в Централата на компанията в гр. София, логистичния център в Гара Елин Пелин и магазините. За финансовата 2016/2017 година dm България постигна 15,7% ръст в оборота спрямо предходната финансова година (всички посочени данни се отнасят за периода от 01.10.2016г. до 30.09.2017г.) 

За седемте години присъствие на родния пазар марката dm се радва на изключително висока оценка от страна на българския потребител. Съгласно годишно изследване на Nielsen за България „Навици сред пазаруващите“ за 2013г., индексът на силата на марката dm нараства за трета поредна година. 91% от анкетираните в гр. София познават марката dm, а 56% я препоръчват. Данните от изследването на Nielsen България се отнасят за период на теренна работа октомври-ноември 2013г., а базата на изчисление са купувачи в магазините за лична хигиена, извадка от 200 човека за град София.

Номер 1 за клиентите 

Асортиментът на dm обхваща изключително голям брой козметични продукти, парфюмерия, стоки за дома, храна за домашни любимци, бебешки продукти и много други. Многообразният асортимент е допълнен и от 21 собствени марки на dm. През април 2015г. на пазара бяха предложени и първите продукти от новата dm марка – dmBio. Тя е създадена в отговор на повишеното търсене от страна на клиентите на био продукти с доказан произход на достъпна цена.