Осмелете се да носите червено с dm и Colgate!!!!
 

Някои тревожни факти относно грижите за устната кухина*
• „5,4 милиарда души – почти 80 % от населението на света – все още страдат от зъбни кариеси“
• „200 335 280 е броят на зъбите, които се развалят, запълват или изваждат ежегодно поради кариес при 12-годишни деца“
• Зъбният кариес засяга 60 – 90 % от децата в училищна възраст и по-голямата част от възрастните в повечето индустриализирани страни
• Заболяванията на устната кухина имат сходни рискови фактори заедно със сърдечно-съдовите заболявания, диабета, рака и хроничните обструктивни белодробни заболявания
*Източник: Световна Здравна Организация; Световна Федерация за Дентална Медицина FDII
(World Dental Federation)
 


 

Някои тревожни факти относно потреблението в България:
• Потреблението на паста за зъби на глава от населението през 2017 г. в България е 163 ml. Според препоръките на стоматолозите, потреблението на паста за зъби трябва да е около 960 ml, а средно за Източна Европа то е 296 ml (*Източник: Евромонитор 2017 г., Потребление на глава от населението (в милилитри); Експертна група Нилсен 2017 г.)
• Потребление на четки за зъби на глава от населението за 2017 г. в България е 0,9 бр. Стоматолозите препоръчват смяна на 3 месеца, т.е. по 4 четки за зъби на година. (*Източник: Евромонитор 2017 г., Потребление на глава от населението (в броя); Експертна група Нилсен 2017 г.)
 

ИЗБЕЛВАНЕ НА ЗЪБИТЕ
Техниките за избелване работят по два начина:
Избелващите процедури променят естествения цвят на зъбите, обикновено от 3 до 5 нюанса по-светло. Процедурата в стоматологичния кабинет и процедруата в дома разчитат на избелване. Избелителите съдържат активна съставка, най-често карбамид пероксид или хидроген пероксид в концентрации от 10 до 22%, което спомага за премахване, както на вътрешни обезцветявания, така и на повърхностни петна.
 


 

Неизбелващи процедури се осъществяват чрез физическо действие, за да се отстранят повърхностните петна. Всички пасти за зъби разчитат на лека абразия за премахване на повърхностните петна между посещенията при стоматолог. Избелващите пасти за зъби имат специални полиращи агенти, които осигуряват допълнително премахване на петна. Професионалното почистване от зъболекар също използва абразия и полиране за отстраняване на най-външните петна, причинени от храна и тютюневи изделия.
 

 

Препоръчано от dm:

161 4

Паста за зъби Колгейт 75 мл Total Advanced Enamel Health

Повече информация за продукта

Паста за зъби Колгейт Max White Expert Complete 75 мл

Повече информация за продукта

Вода за уста Колгейт Синя 500 мл

Повече информация за продукта

Четка за зъби Колгейт Slim Soft Advanced

Повече информация за продукта

Четка за зъби Колгейт 360` Advanced White

Повече информация за продукта

Паста за зъби Колгейт Max White White&Protect 75 мл

Повече информация за продукта

Паста за зъби Колгейт Naturals Extracts Charcoal 75 мл

Повече информация за продукта