Сподели и разпечатай

color #000000
color #000000

Рецепта за кокосови коледни бисквити


 

Продукти:
200 г dmBio брашно от лимец, тип 1050
120 г dmBio кокосово масло
100 мл dmBio кленов сироп, клас А
50 г dmBio млени бадеми
3/4 чаена лъжичка сол
настъргана кора на 1 лимон
2 супени лъжици пудра захар

Начин на приготвяне: 

Омесете всички съставки, с изключение на пудрата захар, в машина за хляб или с миксер до гладко тесто. Оформете го в топка, обвийте го във фолио, натиснете го равномерно и го поставете в хладилника за 1 час.
Загрейте фурната до 180 ° С.
Поставете тестото между две хартии за печене и го разточете до около 0,5 см дебелина. Изрежете различни формички и ги поставете върху хартия за печене.
Печете бисквитките за около 9-10 минути, докато леко се изгори в ръбовете. След това ги оставете да се охладят и поръсете с пудра захар. Време е за хапване!
 

Време за приготвяне: около 30 минути (плюс време за почивка от един час)