Сподели и разпечатай

color #000000
color #000000

Киноа-Мъфини със сушени домати и спанак

Време за приготвяне: 40 минути
 

 

Продукти: 

* 3 с. л. dmBio чиа семена или dmBio семена от ленено семе
* 50 гр. dmBio киноа
* 100 гр. dmBio сушени домати
* 3 яйца
* 6 яйчни белтъка
* 60 г фета сирене
* 1 шепа спанак
* пресен чесън
* ½ ч .л. пипер
* ½ ч. л. сол
 



 

Начин на приготвяне (12 броя):
1. Първо изплакнете добре киноата със студена вода. Измиването е важно за отстраняване на горчивите вещества, които се съдържат в обвивката. Сварете киноата в малка с 2 1/2 пъти повече вода с малко сол. Нека да поври на средна температура за около 15 минути. След това оставете да се охлади.
2. Загрейте фурната при 160 ° С на програма вентилатор. Омаслете формичките за печене.
3. Поставете яйцата и белтъците в голяма купа и ги разбийте с миксер. Добавете семената чиа или ленено семе, фета сирене, смлян чесън, сол и черен пипер. Изсипете ситно нарязаните изсушени домати към получената смес и разбъркайте със сварената киноа и спанак.
4. Сега сместта може да се напълни във формичките. Най-добре е да ги напълните само до около ¾, така че сместа да не прелива при печене. Поставете ги във фурната за 20 минути, след което ги оставете да се охладят за 10 минути.

Съвет: Може да замразите мъфините във фризера и след това лесно се затоплят в микровълновата фурна.