Сподели и разпечатай

color #000000
color #000000

Оризови кюфтенца с подправки и дип в масло Гхи

Продукти за кюфтенцата: 

  • 250 мл вода
  • 1 дафинов лист, 1 щипка куркума
  • 100 гр. басмати пълнозърнест ориз
  • 25 гр. настърган пармезан
  • 1 скилидка чесън, 2 клончета прясна мащерка
  • 3 с. л. оризово брашно, 1 щипка кимион
  • 3 супени лъжици гхи


 

Продукти за дипа: 

  • 3 с. л. заквасена сметана
  • 2 с. л. кисело мляко
  • 1 ч. л. оцет
  • 1 ч. л. зехтин
  • Сол, черен пипер, билки


 

Начин на приготвяне:
В заврялата вода с дафинов лист и куркума добавете ориза и го оставете да се сготви покрит с капак на ниски градуси. Добавете към раздутия ориз настъргания на ситно чесън, пармезан и мащерка. Изчакайте леко да изстине и оформете от ориза кюфтенца. Смесете оризовото брашно с кимиона и овъргаляйте всяко кюфтенце в тази смес. След това се запържва в сгорещеното масло гхи. За дипа смесете всички съставки и поднесете заедно с кюфтенцата. Приятен апетит :)