Сподели и разпечатай

color #000000
color #000000

Кокосово масло

dmBio Нерафинирано кокосово масло получи титлата "Най-добър продукт на годината 2017/18"* по време на немско онлайн потребителско проучване в категории като грижи за ръцете, домакинство и козметика.


 

Кокосовото масло принадлежи към наситените растителни мазнини, които и при стайна температура (25◦С) запазва твърдата си консистенция. Повиши ли се температурата, се втечнява. Кокосовото масло се добива от зрели кокосови орехи. Месестата вътрешност се нарязва на малки парчета, след което се подлага на студено пресоване. Подходящо е за готвене, пържене и варене. До 50% от съдържанието му са лауринова киселина, която в червата се разпада директно до монолаурин – известен с качеството си да повишава защитните сили на организма. Необработваното кокосово масло се използва за грижа за кожата и косата – прави я мека и гладка.

В рецептите за сурови сладкиши, бонбони и торти, кокосовото масло е ценна съставка не само заради аромата и вкуса си, но и заради качеството си да „събира“ сместа, за да не се разтича десертът.
 

*https://bit.ly/2K9HmRr