Сподели и разпечатай

color #000000
color #000000

Терапия за моето лице

Днес ще се погрижа за себе си: хубава книга, отпускаща музика, приглушена светлина и аромотерапия... и прекрасен подарък за моето лице – специална процедура.


 

 

Изпускам парата 

В детските ми години, когато бях болна, вдишвах гореща пара: държах лицето си над тенджера с гореща вода и поставях кърпа над главата си. По същия начин процедирам и днес през зимата, тъй като "сауната за лице" действа на кожата ми изключително добре – горещата пара отпушва порите в дълбочина и отстранява замърсяванията. Кожата е почистена, тъканта става по-стабилна, мускулатурата е заздравена всичко това предотвратява появата на бръчки. Ако сложа лайка или листенца от рози в горещата вода, мога да се насладя и на приятни аромати. 

Продуктите от хладилника 

Когато нямам под ръка някоя от маските за лице на dm, продуктите от хладилника също са от полза. Много от млечните продукти, които съхранявам в него, имат необходимите мазнини, белтъчини и витамини за една терапия на лицето като започнем от изварата и стигнем до киселото мляко. Съвет: Преди да направите маската за лице, почистете кожата с вода или почистващо мляко, след което и с пилинг. По този начин маската ще се нанесе по-лесно и бързо на лицето.