Сподели и разпечатай

color #000000
color #000000

Нощна смяна за приказна кожа

„Сто години, сто години спи, спяща красавице…“ – нищо чудно, че принцесата е изглеждала толкова красива. Защото докато спим, кожата ни усърдно поправя увредените клетки. Който не иска да отдели толкова много време за сън за красота, както Спящата красавица, може да помогне най-добре на кожата си с нощен крем.

 

Красива в съня 

Докато ние си дремем блажено, кожните ни клетки отработват нощната си смяна. През деня те са заети да се пазят от влиянията на околната среда. Нощта е времето им за възстановяване. Хормонът на растежа HGH (Human Growth Hormone) се грижи да се неутрализират вредите, които са възникнали, примерно при UV-облъчването. Клетките през нощта не само се делят до осем пъти по-бързо, отколкото през деня, но и кожата е по-добре кръвоснабдена и усвоява бързо хранителни вещества, които доставя там, където са необходими.

Ценни вещества 

Нощните кремове съдържат точно веществата, от които нашата кожа има нужда, когато поправя на високи обороти клетките. Важно е единствено, да се избере правилният продукт за грижа според съответния тип кожа. Нощните кремове за суха кожа, например, са по-богати на липид от дневните такива, докато продуктите за мазна кожа са предимно овлажняващи и съдържат вещества, които регулират производството на мазнини. Смесената кожа се нуждае от крем, който отговаря едновременно на потребностите на суха и на мазна кожа. А нощните кремове против бръчки глезят кожата със съставки, които й помагат да изгради колагенови влакна. Те възвръщат нейната еластичност и здравина.