Сподели и разпечатай

color #000000
color #000000

Избирам нея за моята кожа!

Винаги избирам внимателно козметичните продукти за моята кожа. Продуктите, които съдържат синтетични оцветители, аромати или консерванти или изкуствено създадени етирични масла, са абсолютно изключени за мен. Също така се отказвам от козметика от генетично модифицирани съставки или минерални масла.

 

Мисля, че е прекрасно! 

Когато съм в dm не се налага да търся дълго време, защото там има голямо разнообразие от натурална козметика. Разпознавам я лесно, тъй като артикулите са маркирани със знак NaTrue. Ако сте склонни към алергии, трябва да внимавате, защото био-продуктите могат да съдържат съставки, които да предизвикат алергии.

Биологично контролирана 

Натуралната козметика съдържа съставки от контролирано органично производство. Някои производители предлагат продукти обозначени със знак Vegan, което означава, че тези продукти не съдържат животински деривати. В крайна сметка не трябва само ние да се чувстваме добре, а и всички други живи същества.

Масла с растителен произход 

Мога да се грижа за моята кожа без да използвам продукти с химични съставки. Маслата например са изключително важни за повечето козметични продукти, защото се грижат за еластичността на кожата и за равномерната й плътност. За производство на козметични продукти често се използват минерални масла. Върху опаковката има описания като „парафин” или „вазелин”. Аз обаче предпочитам сертифицираните натурални продукти. За тяхното производство се използват само висококачествени масла, мазнини и восък с растителен произход, например зехтин, масло от соя или от ший. Благодарение на тях кожата ми е мека и се чувства добре.