Сподели и разпечатай

color #000000
color #000000

Вече мисля за утре!

Устойчиво развитие – лозунг, който се произнася от всички. Какво значение има този лозунг за мен и моето ежедневие? Отговорът е лесен: Отивам да пазарувам и внимавам, продуктите да не вредят на околната среда и да са произведени в коректни работни условия. Така вече мисля за утре. До тялото ми трябва да достигат възможно най-естествени съставки без вредни вещества. Така правя добро не само на себе си, а и на околната среда. В dm има много продукти, които съответстват на най-строгите критерии за опазването на природата. Това е гарантирано от печатите, които са изобразени на продуктите: BDIH – знак за контролирана натурална козметика и NaTrue-знак.

Знак BDIH 

Знакът на BDIH (Съюз на немските търговско-индустриални предприятия) се поставя върху лекарства, био продукти, хранителни добавки и продукти за грижа за тялото. Това дружество установява много висок стандарт за натурална козметика: сертифицираните продукти трябва да са произведени само от естествени суровини. Към тези суровини принадлежат например растителни масла, мазнини, восък, екстракти от билки или етерични масла и аромати от контролирано органично производство. Начинът на производство на продуктите не трябва да вреди на околната среда по никакъв начин. Само онези продукти, които отговарят на изброените критерии и са издържани пред независими институти за контрол, могат да носят знак „BDIH - Стандарт”.

Печат NaTrue 

Съществува още един международен печат за натурална козметика, който помага при пазаруването на натурални продукти: печат NaTrue. Водещи предприятия за козметика са се обединили, за да установят собствени критерии за натурална и био козметика. Чрез обозначаването на тези продукти, разпознаването им в магазина е много по-лесно за клиентите.

Внимание: Алергичните хора трябва да внимават, тъй като печатът за натурална козметика не дава информация за индивидуалната поносимост към продуктите. Също и био продуктите могат да съдържат определени съставки, които да предизвикат алергии.