Сподели и разпечатай

color #000000
color #000000

Чао, чао досаден пърхот!

Пърхотът е двойно зло – не само е неприятен на вид, но често причинява неприятно, сърбящо усещане на скалпа. dm марките Balea и alverde Натурална козметика предлагат чудесни средства за отстраняването на този досадник.


 

Кожата на скалпа е в непрестанен процес на образуване на нови кожни клетки и отстраняване на старите, които в повечето случаи остават незабележими. При някои хора мъртвите клетки обаче не са фини невидими частици, а по скоро малки люспи, които са видими по косата или по дрехите им. Причина за това може да бъде прекалено сух или прекалено мазен скалп.

Сух пърхот
Сухият пърхот често e следствие от прекалено сух скалп. Причините за това са разнообразни, като най-често се случва в следствие на сух въздух в отоплени помещения, прекалено често миене на косата, горещо сушене или изправяне с преса или стрес. За да се избегне прекомерното изсушаване на скалпа, избягвайте да миете косата си ежедневно, както и сушенето със сешоар. По-благоприятно за кожата на скалпа е да я оставите да изсъхне естествено.
 

Мазен пърхот
Причинител на мазния пърхот най-често е свръхпроизводството на себум. В такива случаи скалпа е по-мазен, а отделените мъртви клетки се слепват и образуват видими жълтеникави люспички.
Причини за това могат да бъдат както хормонални промени в организма така и наследствени фактори. Мазният пърхот е идеална среда за образуване на бактерии или гъбички, които причиняват сърбеж на скалпа.
 

Най-подходящите продукти при пърхот от dm:
При проблеми с пърхота е препоръчително да използвате овлажняващи шампоани, които са щадящи за кожата на скалпа и косата Ви. Balea Шампоан срещу пърхот Мента (300мл.) има мека формула, чрез която поддържа естествения баланс на скалпа и косата, и противодейства на образуването на пърхот.


 

Alverde Шампоан (200 мл.) с бразилски орех и органичен розмарин също е подходяща грижа при проблеми с пърхота. Той почиства нежно и укрепва косата от корените до върховете. Морската сол освежава и витализира сърбящата кожа на скалпа.