Сподели и разпечатай

color #000000
color #000000

Красотата изисква грижи: Съвети за боядисана коса

Без значение дали е руса, кестенява, черна или червена – за всеки цвят коса важи едно: тя трябва да изглежда блестяща и здрава. За боядисаната коса това не винаги е лесна задача, тъй като процесът на боядисване силно уврежда структурата на косъма. Марката Balea на dm предлага оптимална грижа за перфектен блясък и гладкост.


 

Незабавно подхранване след боядисване
Непосредствено след боядисването е изключително необходимо внимателно да се погрижим за косата. Нужно е интензивно подхранване, което прониква дълбоко в косъма, заглажда увредената структура и се грижи за дълготрайното запазване на блясъка и цвета. За възможно най-добрата защита, боядисаната коса трябва веднъж седмично да бъде поглезена с подхранващ продукт.

Специална грижа всеки ден
Боядисаната коса изисква повече внимание при ежедневните грижи, за разлика от нетретираната коса. Точно заради това dm разработи специална серия за боядисана коса. Шампоанът на Balea - Professional Color Protect, който е без силикон, ефективно предпазва цвета от избледняване, хидратира и деликатно почиства скалпа. Боядисаната коса е много склонна към накъсване и изсушаване, затова е препоръчително след всяко измиване да се нанася балсам. Балсамът на Balea Professional за защита на цвета възвръща еластичността и мекотата на стресираната коса и й придава сияен блясък. Друг важен плюс - антистатичната формула предотвратява наелектризирането на косата.


 

Внимавайте при стилизиране
Повърхностният слой на косъма се уврежда при боядисване – същото се случва и при интензивна топлинна обработка. Поради тази причина боядисаната коса трябва възможно най-рядко да бъде третирана с преси и маши за изправяне или къдрене. Спреят за коса на Balea - Color & Care има UV-филтър и предлага ефективна топлинна защита. Той се грижи 24 часа за интензивното запазване на блясъка, без да слепва косата. Особено внимание се изисква и при ежедневната грижа за косата: Агресивното подсушаване и разресване уврежда косата, особено, когато е мокра.