Сподели и разпечатай

color #000000
color #000000

dm България с ново ръководство

Петимата досегашни прокуристи на dm България са новите управители на компанията. Андрей Петров, Анна Драганова, Евелина Великова, Цонка Иванова-Терзиева и Георги Търнев, които отговарят за ключовите ресори в дружеството, поемат управлението от австрийския управител Томас Кьок, който ще отговаря за новосъздаденото подразделение на dm в Италия заедно с Хуберт Крабихлер. Председател на управителите ще бъде Андрей Петров. Промените влизат в сила от 01 януари 2017 г.


 

С тази промяна ръководството на най-голямата верига за търговия с дрогерийни стоки в България ще бъде осъществявано от изцяло български екип. (Като „дрогерийни“ се определят продукти за лична хигиена, козметика, за бебето, за домашните любимци, за почистване на дома, за здравословен начин на живот като био храни, натурална козметика, хранителни добавки и други.)

Новите управители 

Андрей Петров встъпва в управлението на dm България като Председател на управителите. Той е част от ръководния екип на компанията още от нейното основаване през 2008 г. като отговаря за ресор „Експанзия“, и ръководи съвместно с Евелина Великова отдел „Продажби“. Андрей Петров е на 39 години.

Анна Драганова е част от ръководния екип на dm България от основаването на компанията. През годините е управлявала различни отдели, а към момента ръководи ресори „Финанси и Контролинг“ и „Администрация“.

Евелина Великова също е част от ръководството на dm България от основаването на компанията през 2008 г. Нейни ресори са „Обучение и развитие“ и „Филиална организация“, а съвместно с Андрей Петров ръководи ресор „Продажби“.

Цонка Иванова-Терзиева също е част от ръководния екип, основал dm България и има богат опит в ритейл бранша. Още от основаването на компанията тя е ръководител на отдел „Маркетинг и снабдяване“.  В периода между 2013 г. и 2015 г. тя ръководи отдел „Продажби“ заедно с Евелина Великова.

Георги Търнев е част от екипа на dm България от 6 години. През 2010 година постъпва в компанията като Асортиментен мениджър, а от юни 2015 година 35-годишният Георги Търнев отговаря за ресорите „Логистика“ и „Информационни технологии“.

Успешна финансова 2015/16 година за dm България 

Промените в ръководството на dm България се осъществяват след най-добрата финансова година за компанията до момента с оборот от 95,66 милиона лева. За сравнение с миналогодишния баланс е отчетен ръст от 21,4%. В периода 01 октомври 2015 г.-30 септември 2016 г. бяха открити 11 нови магазина и така компанията има над 500 служители и 65 филиала в цялата страна.

Изтегляне

Съобщение за медиите

PDF, 139KB