Най-доброто за моето бебе

Нежна грижа за бебешката кожа

Има много козметични продукти, които се грижат за нежната бебешка кожа. Най-популярните са бебешко олио, защитен крем и бебешка пудра.

Бебешко олио – почиства и се грижи добре за кожата 

Едва ли има друг продукт за грижа за кожата, който да е толкова многостранен, колкото олиото. Това важи особено при грижата за бебето, защото може да се използва както за цялостно почистване, така и за нежен масаж. То е идеален спътник в бебешката чанта, но също така трябва да има постоянно място и вкъщи. Благодарение на плътността му не трябва да втривате, нито да използвате допълнителни продукти. 

И накрая, но не на последно място – с бебешкото олио можете да поглезите бебето си като му направите нежен масаж.

Използвайте и крем 

Нежната бебешка кожа се нуждае от защита и грижа – бебешките кремове предлагат и двете. Препоръчително е всеки път след баня да нанасяте крем върху бебешката кожа. Особено подходящи са хидратиращите бебешки кремове, тъй като те предпазват и подхранват кожата. Има специални кремове, предназначени за областта на пелените. С тяхна помощ кожата остава чиста и не се подсича. За да предпазите любимото си същество по време на разходките е добре да намажете лицето и ръцете с противовъзпалителен крем.

Сухи и защитени благодарение на пудрата 

Навсякъде, където влагата представлява проблем, бебешката пудра може да помогне. Тя съдържа талк, мек минерал, който понижава влажността. Благодарение на своите противовъзпалителни съставки специалните пудри, които са предназначени за областта на пелените се грижат за кожата при появата на зачервявания или възпаление. Внимавайте особено много да не вдишате вие или вашето бебе от пудрата, тъй като съдържа много малки частици, които могат да попаднат в бронхите и да се натрупат там.