Сподели и разпечатай

color #000000
color #000000

Обичам моето бременно коремче!

Никога не съм била по-развълнувана. В корема ми расте детенце! През следващите седмици и месеци предстоят много промени за мен и моето тяло. От сега нататък трябва да внимавам много повече за здравето си, както и за доброто ми физическо и душевно състояние, за да създам най-добрите предпоставки за моето бебе.

 

Бременна и красива 

По време на бременността не пропускай всяка възможност да поглезиш тялото и душата си. С една релаксираща терапия облекчаваш различните болки през бременността.

Нежният пилинг за тяло отстранява мъртвите клетки, поддържа оросяването и прави кожата невероятно мека. Не използвайте продукти, които съдържат следните съставки: витамин А, плодова и салицилова киселина. Те имат висока концентрация на тератоген, който е вреден и може да предизвика преждевременно раждане.

Страничните ефекти на бременността: заради задържането на вода кожата става по-изпъната. Малките бръчици изчезват. Повишеното ниво на естроген обаче може да предизвика появата на повече пъпки, защото мастните и потните жлези работят по-усилено.

Бушуването на хормоните по време на бременността се отразява не само върху кожата, но и върху косата – тя става или по-плътна и гъста или по-тънка и изтощена. Боите за коса, които са на растителна основа не са вредни и съдържащата се в тях къна укрепва косата. Отлична алтернатива са и оцветяващите шампоани на растителна основа.